BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, January 2, 2013

Follow up- week 35

Assalamualaikum si kertas putih :) blog la tu

Diam tak diam, dah masuk tahun 2013. Betapa lah teruknya, satu post je setiap bulan +.+' mcm lah bz beno. huhu. Hajat di hati nk update blog untuk yang terakhir kali tahun 2012 pasal weeding kawan2. Tp Allah izin, sebanyak-banyak jemputan, berape je yg dpt hadir. huhu. Lagi menyadiskan keadaan, ade yg dpt hadir, siap posing2 amek gambar, sekali camera plak dicuri T.T bagaimanakah lagi harus ku beritahu kalian? cewaaah. {tak de maknanya nk sedih2. bukan ade org pun tertunggu-tunggu post kamu tu mek pikah!

Tidak mengapalah, disebabkan masih banyakkkkkk lagi weeding invitation terbaru untuk bulan 1 dan 2 ni, jd kite postpond kan post tu ke bulan seterusnya ya? hehee.

Ok terus pada follow up minggu yg ke 35 minggu ni. urgh, terasa sakit pinggang! Minggu ni follow up di HKL. Appointment memang cantik sgt, pukul 8a.m. Ha, mane tak terkejar pakcik dan makcik yg gerak dr bangi ni?huhu..pg2 lg lepas subuh terus kuar. tu pun smp HKL dah 8.05a.m. huhuu..Mmg tak sempat nurse.
Tapi kat sini xramai sgt org sebab Dr amek kes-kes tertentu shj. Jadinya xde la menunggu lama sgt. Prosedur mcm biasa....

1. Timbang berat : minggu lepas 53.5kg, minggu ni 53.6kg. Ewahhh, mmg seronok sgt tgk penimbang td.      hehe...bukan ape, klu boleh xnk la cecah 60kg. kang jenuh nk bg turun! huhu

2. Tekanan darah : Alhamdulillah ok jgk, wpun rendah sikit. huhu. Padanlar minggu lepas, asal makan lambat je jd pening. huhu

3. Scan! : bape byk kali dah scan ni. xde la teruja sgt nk tau jantina cume kat sini malu sikit nk scan sebab pegawai perubatan lelaki yg buat. Nasib baik ade suami tukang teman. hehe..Part ni yg paling mengujakan bilamana last 2 weeks dorg cakap berat baby 1.8kg je. Dalam kepala time tu dah pike, mesti kecik je baby ni time deliver nnt. Takpelah, boleh membesar kat luar (pujuk hati). TAPI td bila turun je katil, nurse cakap "ha semua Alhamdulillah normal, berat baby 2.5kg"..ha???terkejut dengo. Sambil tanya nurse balik "eh betul ke?last 2 weeks cakap 1.8kg je?"...Dorg cakap betul la tu, mmg hasil scan cmtu. fuhhhh, bayangkan dlm masa 2 minggu cepat je naik berat baby rupanya.

4. Consult dgn Dr. Kebetulan Dr ade meeting td. punyalah lama kene tunggu. smpai sakit pinggang ni ha. huhu

Walaubagaimanapun, Alhamdulillah bersyukur teramat bila semuanya normal dan sihat2 aje. Sekarang, kaki pun sudah sakit sebab jalan banyak sgt td. Masa untuk berehat! oh sebelum tu, untuk para2 bakal ibu sekalian, janganlah risau klu baby anda kecil2 comel gitu. inshaAllah cepat je dia naik nnt. Minggu 32 mmg normal berat baby 1.8kg. Ada setengah org nmpk besar je perut, setengah nmpk kecik je mcm sy! :D hehee..Justeru, semakin dekat tarikh EDD ni, jom buat senaman bg memudahkan proses bersalin nnt. Good luck semua! Sayonara. Wasalam :)

1 comments:

~EcahAbu~ said...

Dah hujung2 ni mmg berat bby cpt naik. K.aisyah haritu doc ckp bby kecik ckit dr saiz yg sepatutnya sbb hb low. Tgk2 masa lahir cecah 3kg gak..hehe

Follow up- week 35

Assalamualaikum si kertas putih :) blog la tu

Diam tak diam, dah masuk tahun 2013. Betapa lah teruknya, satu post je setiap bulan +.+' mcm lah bz beno. huhu. Hajat di hati nk update blog untuk yang terakhir kali tahun 2012 pasal weeding kawan2. Tp Allah izin, sebanyak-banyak jemputan, berape je yg dpt hadir. huhu. Lagi menyadiskan keadaan, ade yg dpt hadir, siap posing2 amek gambar, sekali camera plak dicuri T.T bagaimanakah lagi harus ku beritahu kalian? cewaaah. {tak de maknanya nk sedih2. bukan ade org pun tertunggu-tunggu post kamu tu mek pikah!

Tidak mengapalah, disebabkan masih banyakkkkkk lagi weeding invitation terbaru untuk bulan 1 dan 2 ni, jd kite postpond kan post tu ke bulan seterusnya ya? hehee.

Ok terus pada follow up minggu yg ke 35 minggu ni. urgh, terasa sakit pinggang! Minggu ni follow up di HKL. Appointment memang cantik sgt, pukul 8a.m. Ha, mane tak terkejar pakcik dan makcik yg gerak dr bangi ni?huhu..pg2 lg lepas subuh terus kuar. tu pun smp HKL dah 8.05a.m. huhuu..Mmg tak sempat nurse.
Tapi kat sini xramai sgt org sebab Dr amek kes-kes tertentu shj. Jadinya xde la menunggu lama sgt. Prosedur mcm biasa....

1. Timbang berat : minggu lepas 53.5kg, minggu ni 53.6kg. Ewahhh, mmg seronok sgt tgk penimbang td.      hehe...bukan ape, klu boleh xnk la cecah 60kg. kang jenuh nk bg turun! huhu

2. Tekanan darah : Alhamdulillah ok jgk, wpun rendah sikit. huhu. Padanlar minggu lepas, asal makan lambat je jd pening. huhu

3. Scan! : bape byk kali dah scan ni. xde la teruja sgt nk tau jantina cume kat sini malu sikit nk scan sebab pegawai perubatan lelaki yg buat. Nasib baik ade suami tukang teman. hehe..Part ni yg paling mengujakan bilamana last 2 weeks dorg cakap berat baby 1.8kg je. Dalam kepala time tu dah pike, mesti kecik je baby ni time deliver nnt. Takpelah, boleh membesar kat luar (pujuk hati). TAPI td bila turun je katil, nurse cakap "ha semua Alhamdulillah normal, berat baby 2.5kg"..ha???terkejut dengo. Sambil tanya nurse balik "eh betul ke?last 2 weeks cakap 1.8kg je?"...Dorg cakap betul la tu, mmg hasil scan cmtu. fuhhhh, bayangkan dlm masa 2 minggu cepat je naik berat baby rupanya.

4. Consult dgn Dr. Kebetulan Dr ade meeting td. punyalah lama kene tunggu. smpai sakit pinggang ni ha. huhu

Walaubagaimanapun, Alhamdulillah bersyukur teramat bila semuanya normal dan sihat2 aje. Sekarang, kaki pun sudah sakit sebab jalan banyak sgt td. Masa untuk berehat! oh sebelum tu, untuk para2 bakal ibu sekalian, janganlah risau klu baby anda kecil2 comel gitu. inshaAllah cepat je dia naik nnt. Minggu 32 mmg normal berat baby 1.8kg. Ada setengah org nmpk besar je perut, setengah nmpk kecik je mcm sy! :D hehee..Justeru, semakin dekat tarikh EDD ni, jom buat senaman bg memudahkan proses bersalin nnt. Good luck semua! Sayonara. Wasalam :)